MES Gestió és molt més que una marca. Al darrere hi ha els més de vint anys d’experiència de l’Associació Esportiva Escolar Institut Montserrat (AEE INS Montserrat). Una entitat creada l’any 2000 i que actualment compta amb més de 400 esportistes. MES Gestió naix per diferenciar la feina de l’AEE INS Montserrat com a associació esportiva de la tasca de gestió professional d’instal·lacions esportives municipals. És en aquest últim àmbit on MES Gestió s’ha especialitzat des del 2016 després de guanyar el concurs públic per a la gestió i explotació del Poliesportiu Creueta del Coll. MES Gestió és doncs, una marca per diferenciar i no barrejar conceptes, a la vegada que ens permet dotar de personalitat pròpia a la branca de gestió d’instal·lacions esportives, sempre sense oblidar que formem part d’una entitat sense ànim de lucre i que el nostre màxim objectiu és proporcionar el millor de nosaltres tant al món de l’esport com als esportistes.

Què és l’AEE INS Montserrat?

L’Associació Esportiva Escolar Institut Montserrat és una entitat fundada l’any 2000 que va néixer amb la voluntat de procurar una oferta esportiva de qualitat als alumnes de l’Institut Montserrat i també als esportistes del barri de Sant Gervasi.

En un primer moment, l’entitat s’anomenava Associació Esportiva IES Montserrat i treballava l’esport base educatiu. Els joves podien practicar esports com el futbol sala, el voleibol o el bàsquet. Així com l’handbol i les curses d’orientació. Totes aquestes competicions eren organitzades pel Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB).

Tot i que en un inici, el ventall d’activitats estava molt centrat en l’activitat base escolar, al llarg dels anys, l’associació va anar creixent i per tal de donar resposta a les inquietuds i necessitats dels joves que formaven part del projecte, el 2004 es va fer un pas més i es van ampliar les propostes creant equips federats. Des de llavors, els nois i noies de l’AEE INS Montserrat poden seguir realitzant exercici en la seva etapa adulta, donant continuïtat així al seu creixement esportiu i als vincles socials que van construint. Gràcies a aquesta ampliació de serveis, el 2005, l’Associació Escolar va passar a denominar-se Associació Esportiva Escolar, això no va suposar en cap cas un canvi en les bases o la filosofia  inicial.

Després de molts anys de feina i de creixement de l’estructura esportiva en tots els sentits, en les darreres temporades compten de manera estable amb uns 40 equips escolars i federats, principalment de futbol sala, voleibol i bàsquet. L’entitat també realitza altres tipologies d’activitats i sempre ha mantingut la porta oberta a ampliar el ventall d’esports.

Tot i el creixement inequívoc que fa any rere any, amb un pla esportiu molt sòlid a nivell federat, l’associació mai ha deixat d’entendre l’exercici físic com una eina de gran valor en la formació i educació dels nois i noies. És per això que més enllà del potencial i el rendiment esportiu que treballen i volen treballar, sempre tenen en compte els valors educatius i formatius que cal fomentar en tothom que forma part d’aquest gran projecte: són entre 400 i 500 els jugadors i jugadores que fan activitat esportiva de forma continuada amb l’associació. Actualment, el total de propostes no només van destinades a alumnes del centre i gent del barri, sinó que s’ha ampliat a tot Barcelona i altres municipis.

Des de l’AEE INS Montserrat s’ha treballat des de la seva fundació per a disposar d’un pla esportiu i educatiu complet, capaç de satisfer les necessitats dels joves de l’Institut Montserrat i el seu entorn.

L’AEE INS Montserrat entén l’esport com molt més que un exercici físic, el consideren un instrument importantíssim per educar i formar els joves en valors molt positius pel seu desenvolupament integral i que, a més, ajuda a mantenir uns hàbits higiènics i saludables a través del respecte i la cura del propi cos.

Percebre l’exercici físic com un estri educatiu i instructiu implica entendre que, a través d’ell, no només es creen bons esportistes sinó que també es formen bones persones.

Per tal de poder complir aquests propòsits i donar una bona qualitat en el  servei que ofereixen, sense deixar de tenir present la gran estructura que han anat consolidant al llarg dels últims anys, compten a cada secció esportiva amb les figures de coordinació i de direcció tècnica. Aquestes tenen la missió de garantir el compliment dels objectius més transversals però també de treballar els aspectes més específics de cada modalitat esportiva, amb l’objectiu de potenciar al màxim les capacitats dels esportistes. S’encarreguen de dur a terme un seguiment de tots els equips i també de tots els tècnics que els conformen, garantint així una bona metodologia d’entrenaments en tots els àmbits.

L’AEE INS Montserrat i MES Gestió

L’any 2016, l’AEE INS Montserrat va començar a gestionar una instal·lació esportiva municipal després de guanyar el concurs públic: el Poliesportiu Creueta del Coll. L’entitat va decidir fer aquest pas en detectar necessitats fins llavors no cobertes i amb l’objectiu de fer una gestió més eficient de l’equipament. Aquesta va ser, sense saber-ho, la primera instal·lació de moltes i la que va donar el tret de sortida a una nova branca: la gestió d’instal·lacions esportives. Precisament per poder dotar de personalitat i diferenciar aquest nou àmbit on treballa, naix el 2020 la marca MES Gestió.

És també l’any 2020 que l’entitat guanya el concurs públic per la gestió dels camps de futbol municipals del districte de Sants-Montjuïc, conformats pel Complex Esportiu La Bàscula, el Camp de Futbol de la Satalia, d’Ibèria i el de Julià Campmany.

Un any més tard, el 2021, MES Gestió també aconsegueix administrar el dia a dia del Poliesportiu Josep Comellas. També, a finals de 2022, l’entitat fa un pas més i comença a gestionar les Piscines Vila-seca, la primera instal·lació fora de Barcelona, concretament situada a Vila-seca, Tarragona.

Actualment, hem guanyat el concurs d’un altre gimnàs municipal amb piscina, a Piera, i hem adquirit un club de pàdel a Sentmenat.